În cadrul proiectului Roma’s Stories se va organiza, de asemenea, și o activitate întinsă pe o perioadă de cinci zile, de Job Shadowing.

Dar ce înseamnă job shadowing-ul?Job shadowing sau work shadowing este un tip de învățare la locul de muncă. Poate face parte dintr-un proces de integrare sau poate face parte dintr-un program de dezvoltare a carierei sau a conducerii. Job shadowing implică urmărirea și observarea unui alt angajat care ar putea avea un loc de muncă diferit, dar are ceva de predat sau poate ajuta persoana care face umbră să învețe noi aspecte legate de job, organizație, anumite comportamente sau competențe. Job shadowing ajută ambele părți să învețe și să facă schimb de idei. Ajută la crearea de rețele, explorarea oportunităților, oferirea/primirea de feedback și colaborarea cu diferite departamente

Activitatea de job shadowing din cadrul proiectului Roma’s Stories constă într-o vizită de studiu, desfășurată pe o perioadă de cinci zile, organizată de partenerul islandez PROJECTS, care oferă tinerilor romi, deja implicați în diverse proiecte și organizații care promovează cultura și comunitatea romă, ocazia să desfășoare activități de job shadowing și să își dezvolte cunoștințe și abilități specifice industriei creative și organizării de evenimente culturale.

Industria creativă se referă la orice înseamnă artă, meșteșuguri, design, modă, film, muzică, artele scenei, publishing-ul, publicitatea, arhitectura, radio, TV, jocurile video, etc.

În baza unui concurs, se vor selecta cinci participanți, care vor putea beneficia de acest program. Așadar, timp de cinci zile, împreună cu cei cinci participanți selectați, se realizează o vizită de studiu la Reykjavik. Pe parcursul acestei etape, participanții dobândesc cunoștințe extinse și abilități specifice organizării de evenimente culturale, în vederea implementării de proiecte și programe destinate comunității la întoarcerea în țară. Tot acum, se petrec o serie de întrevederi cu asociații care lucrează în proiecte culturale, industrii creative, sociale și de incluziune, în vederea stabilirii unor potențiale colaborări. Se vor organiza work-shop-uri menite să îi ajute pe participanți să ajungă și să păstreze contactul cu oameni din industria creativă.

De asemenea, participanții vor primi informații care să îi ajute și în planul economic al proiectului lor. Ei vor avea ocazia să dezvolte și aprofundeze cunoștințe și abilități de alocarea și gestionarea resurselor financiare și umane, managementul echipei de implementare și strategia de dezvoltare a unui produs cultural, astfel încât, la întoarcerea acasă, aceștia să poată crea și realiza evenimente și proiecte care să vizeze comunitatea romă.

Cine poate participa?

Această parte a proiectului Roma’s Stories se adresează tinerilor romi cu vârsta cuprinsă între 18-40 ani cu spirit antreprenorial, studenți și persoane fizice care provin din comunitate și sunt deja implicați în organizarea de evenimente culturale destinate romilor sau fac parte din instituții private sau publice cu focus pe promovarea culturii rome. Ei trebuie să cunoască limba engleză la un nivel conversațional de bază.

Așadar, dacă sunteți sau cunoașteți persoane care se pot încadra în acest program de Job Shadowing, vă invităm să urmăriți postările noastre din social media, iar în momentul când vom publica startul înscrierilor în această campanie, să aplicați cu încredere. Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is registered on wpml.org as a development site.